Mobil logo svart

Hälsotips

Här hittar du olika tips som har med hälsa, kost, hudvård och skönhet att göra.
Saker som får dig/din kropp att må/se bra ut!

Maria Åkerberg
Pigmentfläckar på huden efter för många år i solen utan tillräckligt solskydd? Boosta huden med C-vitamin som ljusar upp fläckarna!

Vårt fuktgivande, anti-inflammatoriska Serum C innehåller unika koncentrat av Bitterapelsin från Pomeransträdet. C-vitamin är en fantastisk, kraftfull antioxidant som stimulerar nybildning av kollagen i huden, ett protein vi behöver för att hålla den elastisk och återfuktad. C-vitamin har även en effekt på hudens produktion av melanin, pigmentet som skapar den efterlängtade, bruna tonen. Det här är skälet till att det även kan ljusa upp fläckar som uppstår på huden när vi har solat för länge utan skydd och skapat ett överskott av melanindepåer i huden.

Använd Serum C under natten och lägg vår Night Cream ovanpå! Mjölksyran i cremen hjälper C-vitaminet att nå ännu djupare ner i huden. Du kan också punktbehandla pigmentfläckarna 1-2 gånger i veckan med vår AHA & Jojoba Peeling. Låt verka i 20 minuter och skölj sedan av.

Medicine Garden 

CuraMIN: Ledhälsa
Världens mest väldokumenterade gurkmejaextrakt - 87 studier ✔️

KSM66: Motverkar stress
Världens mest väldokumenterade Ashwagandhaextrakt
- 26 studier ✔️

niDRA: Sinnesro & sömn
Världens mest väldokumenterade Ashwagandhaextrakt och Saffranextrakt
- 29 studier ✔️

triGUT: Tarmbalans
Världens mest väldokumenterade Mjölksyrebakteriekomplex
- 1200 studier ✔️

agaDA: Immunsystem
Världens mest väldokumenterade Ryskrotextrakt och andrographisextrakt
- 25 studier ✔️

 

Visste du att 80% av vårt immunförsvar sitter i tarmarna?  Har vi dålig balans i tarmfloran är det lätt att vi blir sjuka. En frisk och balanserad tarmflora hjälper till att smälta maten bättre. När kroppen tar upp näringen i maten så ökar vårt immunförsvar samt vår hälsa.
 

Mat som påverkar tarmen

Bakteriefloran i tarmarna påverkas av maten du äter. Men även hur du äter, din sinnesstämning, stress och mediciner påverkar.

Det finns mycket du själv kan göra för att få en bättre tarmhälsa. Ett enkelt sätt är mjölksyrebakterier och probiotika. Även mjölksyrad mat som tex syrade grönsaker och fermenterade drycker såsom Kombucha och Molkosan är bra. Sen är fibrer och enzymer väldigt viktiga. Och naturligtvis motion.

Mår magen bra så mår kroppen bra!

Ät julmaten i lugn och ro. Blanda den tunga maten med massor av goda sallader och fisk.  Drick mycket vatten och ät dig lagom mätt. Tillaga helst maten från grunden och använd mycket örter som tex fänkål, ingefära, vitlök, gurkmeja, anis, kardemumma, kummin, pepparmynt, peppar och nypon. Örterna är bra för matsmältningen.

Stressa lagom, ta långa promenader och sov ordentligt. En liten eftermiddagslur är aldrig fel. Naturligtvis kan du även njuta av lite julgodis.
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: kost tarm