Mobil logo svart

Hälsotips

Här hittar du olika tips som har med hälsa, kost, hudvård och skönhet att göra.
Saker som får dig/din kropp att må/se bra ut!

Echinaforce är ett traditionellt växtbaserat läkemedel som man kan ta när man börjar känna sig, eller redan är, förkyld. Echinaforce hindrar förkylningsviruset att få fäste och dämpar förkylninssymtom. Man kan även ta Echinaforce under en begränsad tid i förebyggande syfte.
Echinaforce innehåller extrakt från färsk ekologiskt odlad Echinacea purpurea (röd solhatt). Hela örten används eftersom samtliga växtdelar innehåller verksamma ämnen för att lindra symptom av förkylning. 
Indikationerna av traditionella växtbaserade läkemedel grundar sig uteslutande på erfarenhet av långvarig användning.
Ta noga del av bipackssedeln innan du använder detta läkemedel.
Effekten av Echinaforce är säkerställd under 50 år av utbredd användning, både i Sverige och i andra länder. Echinaforce är ett av världens mest använda traditionellt växtbaserade läkemedel vid förkylning. Produkten är kvalitetsgranskad av Läkemedelsverket och godkänd som användning för kortvarig profylax, det vill säga i förebyggande syfte och lindring av symtom vid förkylning.

Gerimax Daglig Energi är speciellt utvecklad för att ge naturlig energi för ett aktivt liv. Produkten innehåller ginseng, vilket ger energi vid låga energinivåer och trötthet samt stöttar mental och fysisk prestation
I Gerimax Daglig Energi finns:
Ginseng som bidrar till normal mental och fysisk prestationsförmåga samt immunsystemets normala funktion.
Vitamin B2, B6, B12, folsyra och pantotensyra som bidrar till att minska trötthet och utmattning.
Vitamin C och E samt mineralerna selen och zink som bidrar till att skydda cellerna från oxidativ stress.
Vitamin B1 samt mineralen koppar som bidrar till att upprätthålla normal energiomsättning.

Maria Åkerberg

HAIR & BODY SHAMPOO
Schampo och duschgel i ett som kan användas dagligen för att tvätta hår och kropp. De milda, rengörande ingredienserna kommer från kokos och majs och bevarar hudens naturliga, skyddande syramantel. Därför torkar produkten inte ut hud och hår, till skillnad från vanlig tvål.

Basic
Helt utan eteriska oljor och passar därför den som önskar ett doftfritt schampo.

Rosemary
 Vårt allra första schampo! Passar alla hårtyper och ger god hårhälsa.
 Mycket tack vare dess höga koncentration av Rosmarin som har en balanserande effekt på hår och hårbotten.

 Lemongrass
 Ett återfuktande schampo som är perfekt för ett torrt, livlöst och behandlat hår tack vare Citrongräset som låser in fukten i håret.

 Energy
 En härlig kombination av de två ovanstående vilket gör att det både har en återfuktande och balanserande effekt.
 Doften hjälper oss också enligt aromaterapin att sortera tankarna.

 Beautiful
Innehåller bland annat Apelsin, vars vaxartade ämnen ger glans och binder fukt. Passar därför ett torrt, matt och livlöst hår.
Tillsammans med Kardemumma, Bergamott och Citron skapas en doft som enligt aromaterapin ska göra att vi är mindre självkritiska och snällare mot oss själva.

Fennel
Eterisk olja av Fänkål har rengörande egenskaper och passar speciellt för en hårbotten som tenderar att få klåda och mjäll.
 Fänkål ger också visst värmeskydd, så extra passande för den som använder värmeverktyg i sitt hår.

 Lime
 Innehåller eterisk olja av Lime som motverkar fett hår och verkar balanserande. Den passar därför bäst till en fet hårbotten.

Original Silicea
är ett kosttillskott som ger dig näring inifrån för att bibehålla ett tjockt vackert hår, elastisk hud och starka naglar. Original Silicea innehåller noga utvalda näringsämnen som kisel, biotin, zink, selen och mangan. Ingredienserna stimulerar hårrötterna så att hårväxten påverkas positivt och även bidra till en frisk hy och starka naglar. Biotin och zink bidrar till att behålla normal kvalitet på hår och hud. Selen bidrar till att bibehålla normala naglar.

Kisel är en viktig mineral, näst efter syre är kisel det vanligaste elementet på jorden. Kiselsyra stärker bindväven, reglerar fuktbalansen och understödjer bildandet av kollagen, något som är basen för tjockt vackert hår, starka naglar och frisk hud. Utmärkande för samtliga Silicea-produkter är att de innehåller en hög koncentration mineraliskt kisel i form av finfördelad kiseldioxid.
Visste du att Kiseldioxid…
…är en av de största komponenterna i kollagen, hudens bindväv. Ämnet ser till att hårsäckarna får leverans av alla viktiga mineraler vilka är nödvändiga för normal hårväxt och vitalitet.
…har en avgörande betydelse för hela kroppen, främjar mineralbalansen mellan kalcium och magnesium, som i sin tur hjälper till att upprätthålla hormonbalansen. En obalans i de kvinnliga könshormonerna är en av de största enskilda faktorerna bakom håravfall och tunt hår – vanligt i samband med klimakteriet.

Maria Åkerberg Makeup
Vi vill skapa en vackrare värld med produkter som tar fram den naturliga skönheten och tar hand om vår planet. Vår makeup är en förlängning av vår naturliga hudvård och består av helt naturliga mineraler och rena, ekologiska ingredienser från växtriket.

Varför du ska ta SelenoQ10?
SelenoQ10 kombinerar den patenterade organiska selenjästen, SelenoPrecise®, med Bio-Qinon Q10 (coenzym Q10) i en särskild formula, avsedd att ge högsta möjliga biotillgänglighet.
Selen är viktigt för alla människor, särskilt äldre kan ha ett ökat behov av detta näringsämne eftersom selen bidrar till normal funktion av immunsystemet samtidigt som det hjälper till att skydda kroppens celler mot oxidativ stress.

Coenzym Q10 är en vitaminliknande substans som vi får i oss från vissa livsmedel, men vi kan också syntetisera det i våra kroppar. Q10 finns naturligt i blodet och i alla våra celler inuti mitokondrierna där energi produceras. Kroppens nivåer av Q10 är som högst när vi är 20-25 år och efter det saktar produktion ner desto äldre vi blir.

Selen är en beståndsdel i ett flertal selenoproteiner, bland annat i enzymet thioredoxin-reduktas som kan återbilda Q10 i kroppen. Tillräckligt med selen hjälper på detta sätt till att optimera funktionen av Q10 i kroppen.
Vad är SelenoPrecise?
SelenoPrecise är en patenterad selenjäst som innehåller selenometionin och mer än 30 olika organiska selentyper. SelenoPrecise är utvecklad att efterlikna den mångfald av selentyper som finns i en varierad kost. Dokumentation stödjer att 88,7% av selenhalten i SelenoPrecise absorberas i kroppen. Seleninnehållet i denna välanvända selenjäst är mycket stabilt och därför är den idealisk för vetenskaplig forskning där ett tillförlitligt och homogent resultat är nödvändigt. SelenoPrecise har dokumenterats i över 40 publicerade vetenskapliga studier.
Det coenzym Q10 som används i SelenoQ10
Pharma Nord har tillbringat mer än 25 år på att utveckla och optimera Q10 i syfte att producera ett Q10-preparat som vetenskapligt kan dokumentera överlägsen biotillgänglighet och kvalitet. Flera kliniska studier har visat att Q10 från Pharma Nord, där coenzym Q10 upplöses i vegetabilisk olja och inkapslas i mjuka kapslar som skyddar mot ljus, ger en högre biotillgänglighet än alla andra preparat. Dessa riktade insatser är anledningen till Pharma Nords Q10 idag är det mest sålda Q10-varumärket i Europa och att Q10-preparatet officiellt används i internationell Q10-forskning representerat av International Coenzyme Q10 Association (ICQA).
Vad är KiSel-10?
KiSel-10 är det officiella namnet för en studie som utfördes i Sverige där effekterna av selen- och Q10-tillskott analyserades. KiSel-10 är en förkortning av Kinda + Selen + Q10. Forskarna fann att en kombination av selen och coenzym Q10 var till nytta för äldre personer. De två aktiva preparaten som användes i denna studie (publicerad i International Journal of Cardiology) var Pharma Nords Bio-Qinon Q10 och SelenoPrecise®.

Urinvägsinfektion!
Holistic Uribalans innehåller tranbärsextrakt och de utvalda och välstuderade mjölksyrabakterierna L. rhamnosus GG, L. gasseri och L. acidophilus. Dessutom monosackariden D-mannos samt vitamin C och riboflavin. Tillskott av bakterier bidrar till en diversifierad tarmflora. Produkten innehåller också FOS (fruktooligosackarider) som ger näring till mjölksyrabakterierna.
Vitamin C bidrar till att bibehålla immunsystemets normala funktion och riboflavin bidrar till att bibehålla normala slemhinnor.
Tranbärsextraktet av hela bäret är av det väl dokumenterade märket CranMax®. Tranbär innehåller naturligt hög halt av PAC (proantocyanidiner).
Tänk på vikten av en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.

NYHET!
Vackra stenar i sitt stjärntecken eller sitt chakra, eller ta den man dras till mest!
Finns en sten för alla, betydelserna kan Ni läsa mer om inne i butiken!
Vi har oxå Kristallpendlar, Halsband & Armband!
 

Maria Åkerberg
Sun Lotion SPF 20 är en solcreme som ger både ansikte och kropp ett medelhögt skydd mot solens UV-strålning. Den passar även för barn.
 
Välgörande Jojobaolja, fuktgivande Aloe Vera och skyddande Titandioxid ger ett naturligt solfilter som vårdar och skyddar din hud.
 
Titandioxid är det bästa ämnet att använda som solfilter, även för barn. Det är det ämne som rekommenderas av hudläkare, och vi har använt det sedan 1996. Titandioxid är ett mineral som ligger på hudytan och reflekterar solens strålning. Det går inte in i kroppen, och det döljer inte hudens varningssignaler, såsom att huden blir röd när den utsätts för mer sol än den tål.
 
Vi använder naturligt Karoten som extraherats från morötter. Det är välgörande för torr hud och eksem, motverkar fria radikaler och bidrar till nybildningen av celler. Karoten hjälper dessutom huden att bli brun snabbare.
 
Aloe Vera Barbadensis är svalkande, Kokosolja är uppmjukande och Kallpressad Jojobaolja är vårdande.
 
Aluminiumet i produkten är bundet till Titandioxiden och kan inte frigöras.
 
Produkten är naturligt självkonserverande.

Med broddar på dina skor får du en säker promenad trots isfläckar och halka. De fyra dubbarna och den mönstrade undersidan ger ett bra grepp. 3M Reflex i hälpartiet ger god synligt. 
Broddarna fästs på hälen av skon med ett kardborrefäste, vilket gör dem enkla att ta på och av.

Passar alla typer av skor och promenadskor. Tillverkad i tåligt TPR (Thermo Plastic Rubber) med slitstarka integrerade dubb i tungstenkarbid. CE-certifierad enligt (EU) 2016/425.

KSM66 Ashwagandha 120 kapslar
Medicine Garden
Vid stress och trötthet
För mental balans, uthållighet och ork
22 kliniska studier

Funktion, säkerhet och upptag är visat i 22 dubbelblinda, kliniska studier. Studier som visar effekt inom bland annat följande områden: Stresstålighet, fysisk & mental kapacitet, återhämtning och ork, lättare insomning, känslomässig balans, sexuell lust och funktion, ökad muskelmassa och lättare viktnedgång i samband med träning.
14 av de 22 studierna är publicerade. De resterande studierna förväntas att publiceras inom det närmaste året.

Holistic
Lactovitalis®pro är ett kosttillskott. Varje dos ger ett tillskott av minst 20 miljarder mjölksyrabakterier, från 12 olika stammar, bland annat den välstuderade L. rhamnosus GG. Vi har också kombinerat det med vitamin C som bidrar till immunsystemets normala funktion och vitamin B2 som bidrar till att behålla normala slemhinnor. Patenterad teknik som skyddar de känsliga mjölksyrabakterierna på dess väg till tarmen. Alla bakteriekulturer är helt mjölkfria.
Tänk på vikten av en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.

Maria Åkerberg
Blanda en del Tan In A Tube med en lika stor mängd av någon av våra återfuktande cremer och smörj in både ansikte och kropp!
Denna kombination ger en lätt solkysst och återfuktad hud.

Maison Berger Katalytiska Doftlampa
Hur fungerar en katalytisk doftlampa?
 Det är brännaren som är hjärtat i produkten. När du startar din lampa tänder du den och låter lågan brinna i 2 minuter. Sedan blåser du ut lågan och sätter på den skyddande kronan. Ytterkanten på brännaren har då värmts upp till 500 grader och drar till sig de bakterier och molekyler som luktar illa. Brännaren har en legering på ytan som tillsammans med värmen och alkoholen slår sönder bakterierna och molekylernas tidningar så det blir atomer igen. Då försvinner allt som luktar illa.
Hur långt tid tar det att rena luften?
Det tar 20 minuter per 10 m2 att rena luften till 68 %. Man kan aldrig rena luften till fullo eftersom vi lever och andas där. Den katalytiska processen kan inte rena luften från Virus men däremot bakterier och molekyler.
Vad består Maison Berger vätskan/doften av?
Den består av 90 % renaste alkohol och 10 % osmotiskt vatten samt några droppar koncentrerad parfym. Det är ingenting som är farligt för hälsan eller miljön.

Rent Magnesium är ett kosttillskott som innehåller 100% magnesiumbisglycinat. Magnesium är nödvändigt för en rad olika funktioner i kroppen. Magnesium bidrar till att minska trötthet och utmatt­ning, elekt­rolytbalansen, nor­mal energiomsättning, nerv­systemets normala funktion, nor­mal muskelfunktion, nor­mal proteinsyntes, nor­mal psykologisk funktion, bi­behålla normal benstomme, bi­behålla normala tänder och har en roll i cell­delningsprocessen.
Magnesium i formen magnesiumbisglycinat är en lättupptaglig form av magnesium och dessutom milt för magen.

Maria Åkerberg
Pigmentfläckar på huden efter för många år i solen utan tillräckligt solskydd? Boosta huden med C-vitamin som ljusar upp fläckarna!

Vårt fuktgivande, anti-inflammatoriska Serum C innehåller unika koncentrat av Bitterapelsin från Pomeransträdet. C-vitamin är en fantastisk, kraftfull antioxidant som stimulerar nybildning av kollagen i huden, ett protein vi behöver för att hålla den elastisk och återfuktad. C-vitamin har även en effekt på hudens produktion av melanin, pigmentet som skapar den efterlängtade, bruna tonen. Det här är skälet till att det även kan ljusa upp fläckar som uppstår på huden när vi har solat för länge utan skydd och skapat ett överskott av melanindepåer i huden.

Använd Serum C under natten och lägg vår Night Cream ovanpå! Mjölksyran i cremen hjälper C-vitaminet att nå ännu djupare ner i huden. Du kan också punktbehandla pigmentfläckarna 1-2 gånger i veckan med vår AHA & Jojoba Peeling. Låt verka i 20 minuter och skölj sedan av.

Medicine Garden 

CuraMIN: Ledhälsa
Världens mest väldokumenterade gurkmejaextrakt - 87 studier ✔️

KSM66: Motverkar stress
Världens mest väldokumenterade Ashwagandhaextrakt
- 26 studier ✔️

niDRA: Sinnesro & sömn
Världens mest väldokumenterade Ashwagandhaextrakt och Saffranextrakt
- 29 studier ✔️

triGUT: Tarmbalans
Världens mest väldokumenterade Mjölksyrebakteriekomplex
- 1200 studier ✔️

agaDA: Immunsystem
Världens mest väldokumenterade Ryskrotextrakt och andrographisextrakt
- 25 studier ✔️

 

Visste du att 80% av vårt immunförsvar sitter i tarmarna?  Har vi dålig balans i tarmfloran är det lätt att vi blir sjuka. En frisk och balanserad tarmflora hjälper till att smälta maten bättre. När kroppen tar upp näringen i maten så ökar vårt immunförsvar samt vår hälsa.
 

Mat som påverkar tarmen

Bakteriefloran i tarmarna påverkas av maten du äter. Men även hur du äter, din sinnesstämning, stress och mediciner påverkar.

Det finns mycket du själv kan göra för att få en bättre tarmhälsa. Ett enkelt sätt är mjölksyrebakterier och probiotika. Även mjölksyrad mat som tex syrade grönsaker och fermenterade drycker såsom Kombucha och Molkosan är bra. Sen är fibrer och enzymer väldigt viktiga. Och naturligtvis motion.

Mår magen bra så mår kroppen bra!

Ät julmaten i lugn och ro. Blanda den tunga maten med massor av goda sallader och fisk.  Drick mycket vatten och ät dig lagom mätt. Tillaga helst maten från grunden och använd mycket örter som tex fänkål, ingefära, vitlök, gurkmeja, anis, kardemumma, kummin, pepparmynt, peppar och nypon. Örterna är bra för matsmältningen.

Stressa lagom, ta långa promenader och sov ordentligt. En liten eftermiddagslur är aldrig fel. Naturligtvis kan du även njuta av lite julgodis.
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: kost tarm