Mobil logo svart

Hälsotips

Här hittar du olika tips som har med hälsa, kost, hudvård och skönhet att göra.
Saker som får dig/din kropp att må/se bra ut!

Ett växtbaserat och biologiskt nedbrytbart mygg- och fästingmedel med låg toxicitet. Snällare för både människa och miljö. Hållbart producerat genom ångdestillation av Citroneukalyptus-blad. För användning i både nordiskt och tropiskt klimat. Testvinnare i Testfaktas stora oberoende myggmedeltest. Spraya över kläder, hår, stövelskaft och tältöppningar. Ger inga bestående fläckar på varken textil, plast eller gummi. Effektivt skydd för familjen i upp till 6 tim. Mot mygg, fästing, knott och andra blodsugande insekter samt bitande flugor som broms och älgfluga. Godkänd av Kemikalieinspektionen.

Maxosol innehåller vitaminer och mineraler som är viktiga för huden, bland annat biotin, vitamin A (betakaroten), niacin och zink som alla bidrar till att bibehålla en normal hud. Antioxidanterna selen, zink, vitamin C och vitamin E bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress när de exponeras för yttre faktorer som till exempel solljus. Vitamin C bidrar dessutom till normal kollagenbildning som har betydelse för hudens normala funktion. Maxosol kan användas året om eller på resor till soliga länder – det räcker med en tablett om dagen!

Effektiv allergibehandling utan antihistaminer eller kortison. Skyddar mot pollen, pälsdjur och kvalsterdamm inom ett par minuter. Nasaleze Allergy Blocker består av ett patenterat, naturligt cellulosapulver som puffas upp i näsan. Där bildar pulvret omgående en skyddande barriär som fångar upp och absorberar de allergener som passerar nässlemhinnan vid inandning. Därmed blockeras direkt själva orsaken till en allergisk reaktion av pollen, pälsdjur, damm och kvalster. Den skyddande effekten uppstår redan inom ett par minuter och varar i 6-8 timmar. 

NICKS
Härligt krämigt chokladkex. Prisvinnande för sin goda smak innehållandes krispiga kex varvade med len chokladkräm och täckt av mjölkchoklad. Utan tillsatt socker, palmolja och gluten.

Fetter är viktiga för vår kropp och omega-3, som bland annat finns i fet fisk, rapsolja och linfröolja är en vanlig fettsyra att få i sig för lite av. Kroppen bildar de flesta fetter den behöver från kolhydrater och protein. Dock inte fleromättade fetter, utan dessa måste vi alltså tillföra via kosten. Fleromättade fetter är essentiella, dvs. livsnödvändiga och de viktigaste fleromättade fetterna är omega-3 och omega-6.
Omega-3 består av fleromättade fettsyror som innehar livsviktiga funktioner i kroppen. Omega-3 innehåller fettsyrorna EPA (eikosapentaensyra) och DHA (dokosahexaensyra) som bland annat bidrar till hjärtats, hjärnans och ögonens normala funktion.
Omega-3 från Upgrit kommer från Golden Omega®. Golden Omegas anläggningar är belägna i Arica, ett stenkast från ett av världens rikaste fiskevatten. Detta ger dem tillgång till det färskaste råvarumaterialet, fiskat ur oförorenade vatten. Produktionstiden från det att fisken fångas till dess att oljan är färdig för att kapslas in är mycket kort och ger därmed en ren och stabil fiskolja med mycket låga oxidationstal. Golden Omega är certifierade av såväl Friends of the Sea, IFFO samt ORIVO.
Omega-3 fettsyrorna EPA och DHA bidrar till att bibehålla hjärtats normalfunktion. En positiv hälsoeffekt uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg EPA och DHA.
Omega-3 fettsyran DHA bidrar till att bibehålla hjärnans normalfunktion. En positiv hälsoeffekt uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg DHA.
Omega-3 fettsyran DHA bidrar till att bibehålla synens normalfunktion. En positiv hälsoeffekt uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg DHA.

Antioxidant: Askorbinsyra är rent C-vitamin.
Vitamin C bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.
Energi: Vitamin C bidrar till att minska trötthet och utmattning.

Tranängen Aronia
Superbäret Aronia                                                                                    


Aronia är unik i sitt höga innehåll av antioxidanter, vitaminer, mineraler och andra substanser som har positiva effekter på hälsan. Vi kallar det ett superbär, sprängfyllt med nyttigheter.

Aronia har den högsta koncentrationen av antioxidanter som uppmätts i någon frukt.
Aronia innehåller också de mer välkända vitamin C, karotener, folsyra och naturligt vitamin E. Dessutom mineraler som kalium, järn och mangan.

Aronia sägs också ha flera positiva hälsofördelar som att boosta immunförsvaret, förbättra cirkulation, reglera blodtryck och blodsocker samt mycket mer.
 

EAA Rapsberry 300g
WellAware
Essentiella aminosyror
Med god smak av hallon
Utan artificiella färgämnen
Ett tillskott med essentiella aminosyror med en god smak av hallon. De essentiella aminosyrorna ingår i protein och bidrar därmed till att bibehålla kroppens muskelmassa och stimulera uppbyggnaden av ny. Eftersom kroppen inte själv kan producera essentiella aminosyror måste vi se till att få i oss dom via kosten. Tillskott av EAA har därmed kommit att bli populärt hos personer som tränar med fokus på att bygga muskler.

MSM Lignisul är ett kosttillskott som ger kroppen ett tillskott av organiskt svavel som är en viktig beståndsdel i proteinen kollagen och keratin som bygger upp bland annat brosk, senor, hjärna, bindväv, muskler, skelett, hud, hår och naglar. MSM, MetylSulfonylMetan, ger organiskt svavel och metyl till kroppen. Dessa ämnen används i sin tur för att producera aminosyror, dopamin, serotonin, endorfiner, enzymer och andra viktiga ämnen i kroppen.

Sedan urminnes tider har behandling med öronkoner/öronljus använts i många civilisationer och kulturer över hela världen, bland annat hos Hopiindianerna i USA. Sedan slutet på 1980-talet har Otosan, tillsammans med ett flertal Europeiska universitet, vidareutvecklat denna urgamla behandlingsmetod och förbättrat både effekt och säkerhet. Exempelvis genom att bland annat justera formen på konen, tillsätta propolis, en naturlig produkt från bin, och lägga till ett flertal säkerhetsdetaljer.
Under behandlingen värms örats inre väggar och vaxet mjukas upp. Den uppvärmda luften i örat stiger uppåt och skapar ett vakuum och ett sug (en skorstenseffekt) vid konens bas. Detta hjälper till att transportera bort överflödigt vax, vätska och andra föroreningar och dessutom återställs korrekt spänning i trumhinnan. Tack vare att konen berikats med propolis, ett naturligt antibiotikum, uppstår även en skyddande effekt i örat som förstärker det naturliga försvaret.

vad är kombucha?
Kombucha är fermenterat te som får sin smak och sina hälsosamma egenskaper från en mikrobiell kultur som producerar organiska syror, B-vitaminer, och enzymer. Kombucha kommer från Asien, där den har druckits i tusentals år. Precis som te upptäcktes drycken förmodligen i Kina, där den hyllades som avgiftande och styrkegivande. Kombucha har länge använts som hälsoelixir. 
varför dricker man kombucha?
Först och främst smakar kombucha alldeles utmärkt! Kombucha är tack vare sin syrlighet expert på att dra ur både smak och nyttigheter ur olika växtdelar. En annan anledning till att dricka kombucha är att den är hälsosam. Kombucha innehåller väldigt lite socker, jämfört med läsk eller fruktjuice. Den passar därför inte bara som alternativ till cider, öl, och vin, utan även till läsk eller annan sockerhaltig dryck. Sist men inte minst innehåller kombucha —  om den är tillverkad på rätt sätt — levande bakterier och jäst, samt nyttiga ämnen såsom B-vitaminer, organiska syror, och enzymer.

Maria Åkerberg ANSIKTSRENGÖRING
Första steget mot en frisk och klar hud är rengöring. När huden har rengjorts från döda hudceller och orenheter kan den tillgodogöra sig nyttan av en vårdande creme eller olja. Det är då förändringen syns.
Olive Cleansing är en rengöringscreme med Olivolja för torr, känslig och mogen hud. Produkten rengör huden och avlägsnar makeup.
 
Olive Cleansing innehåller kallpressad Olivolja, som långsamt penetrerar huden och tar upp smuts och orenheter innan den sköljs bort. Oljan kommer från den första kallpressningen (olivolja extra virgin) vilket gör att den innehåller E-vitamin.
 
Pomeransoljan i Olive Cleansing är balanserande och antiseptisk.
 
Produkten är naturligt självkonserverande.

Holistic Kreatin består av 100 % rent mikroniserat kreatinmonohydrat som passar perfekt när du vill träna hårt. Detta eftersom kreatin ökar den fysiska prestationen vid upprepad kraftansträngning vid kortvarig och högintensiv träning, förutsatt att intaget uppgår till minst 3 gram per dag. Kreatin främjar omvandlingen av lagrad energi till rörelseenergi i kroppen och underlättar även för återhämtningen efter träningspasset. 
Kreatin är ett av de mest vetenskapligt studerade idrottstillskotten på marknaden. Kreatin finns naturligt i vissa livsmedel, främst animaliska sådana. Kroppen producerar också kreatin men intaget via kosten samt tillskott är ofta nödvändigt för att uppnå tillräckliga nivåer för att maximera effekterna vid intensiv träning. 
Holistic Kreatin är av högsta kvalitet och är speciellt framtaget för att vara användarvänligt. Produkten innehåller ej smaksättning, vilket gör att du kan blanda pulvret direkt i dina favoritshakes och drycker. Dessutom löser det sig lätt i vätskor och är snällt mot magen. 
Produkten är 100% veganvänlig. Holistics burkar är gjorda av 96 procent biobaserad plast.

Alpha Plus B-Komplex innehåller B-vitaminer och C-vitamin. Folsyra, B6-vitamin, B12-vitamin och biotin bidrar till normal psykologisk funktion. Tiamin, riboflavin och niacin bidrar till nervsystemets normala funktion. Pantotensyra bidrar till att minska trötthet och utmattning. C-vitamin bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.
En Time Release-tablett löses långsamt upp i matsmältningskanalen. Det aktiva innehållet frigörs från tabletten i olika faser. Det gör att kroppens upptag av den aktiva substansen förlängs över en längre tidsperiod. Tabletten och dess aktiva innehåll är helt upplöst efter fyra timmar.

Nypozin CBD + Magnesiumolja Spray 75ml
  • Lätt att applicera
  • Hög absorbtionsförmåga
  • Doftfri
  • Fri från silikoner och parabener
  • För utvärtes bruk
Nypozin CBD + Magnesiumolja är en oljeliknande spray som appliceras på huden. För utvärtes bruk.
Nypozin CBD + Magnesiumolja är en oljeliknande kosmetisk produkt för applicering på huden för att bland annat lindra kramp i musklerna.
Nypozin CBD +Magnesiumolja är förutom havsvatten rik på magnesiumklorid (från Zechstein Seabed – Nordsjöns havsbotten)
 med tillsatt syntetisk cannabidiol, mer känd som CBD. För utvärtes bruk.
Scholl New Sprinter är en promenad- och fritidssko med Biomechanics-fotbädd och en karaktäristiskt lätt sula. Perfekt för långa promenader.
Ovandelen i New Sprinter är tillverkad i mesh som är luftgenomslöppligt och låter fötterna andas, samt förstärkt med PU. Snörningen gör att skorna passar många typer av fötter.
 
Skorna passar fotproblem som:
-Hälsporre och hälsmärta
-Pronation
-Onda leder
-Benhinneinflammation

 
Fotbädden är löstagbar, med Biomechanics-teknologi som ger kompensation vid pronation och rätar upp foten till en mer naturlig position och kan därmed lindra smärta i häl, fotled, knä och nedre rygg - vilket ofta kan uppstå i samband med pronation. 
 
Yttersulan är kompressionsgjuten i 3-komponent EVA Phylon, gummi samt TPU och är extremt stabil, lätt och har en hög stötdämpningsfunktion samt gummidetaljer som ger ett bra grepp på många underlag.
Maria Åkerberg Scalp Treatment Rosemary- Produkten alla snackar om!!
Har du testat den?
Det är en fuktgivande näringsspray med rosmarin som balanserar hårbotten och håller den i gott skick.
Produkten är som en skyddande, fuktgivande och närande dagcreme för hårbotten!

 

Ajwain är kryddan som

  • förbättrar aptiten
  • stärker matsmältningen
  • är bra mot gaser
  • är bra för andningsvägarna

Ajwain kallas även ajowan och är en vanligt förekommande ayurvedisk krydda. Den smakar som spiskummin eller timjan, fast starkare.
Fröna är små, grågröna till färgen och kryddan är ganska pepprig när den är rå, men mildare när den är kokt.
Ajwain hjälper till att lugna Vata och Kapha, men ökar Pitta.
Enligt Ayurveda är ajwain kraftfullt renande. Den stimulerar aptiten och förbättrar eliminering samt rekommenderas för att lindra gaser och obehag i magen. Den stimulerar även andningsorganen och njurarna.
Vi rekommenderar: 1 tsk direkt efter lunch och middag, svälj ner med lite varmt vatten. Tugga ej!

Upgrit Magkänsla är ett noga utvecklat kosttillskott som innehåller minst 15 miljarder mjölksyrabakterier från 10 olika bakteriestammar, bland annat stammen L rhamnosus GG som är mycket välstuderad.
Magkänsla innehåller dessutom vitamin B2 vitamin som hjälper till att bibehålla normala slemhinnor i kroppen. Mjölksyrabakterierna kommer i en patenterad kapsel (DRcaps) som hjälper till att transportera mjölksyrabakterierna från magsäcken till tarmen där de gör bäst nytta.

Maria Åkerberg
Med en bra ansiktscreme kan du smörja bort små torrhetsrynkor.
En fuktfattig hud kan få små sprickor där bakterier kan få fäste.
I värsta fall leder det till överkänslighet, allergier eller eksem.
 Ta först några droppar av ett serum och/eller en ansiktsolja, därefter applicerar du ansiktscremen.

Hur fungerar en katalytisk doftlampa?
 
Det är brännaren som är hjärtat i produkten. När du startar din lampa tänder du den och låter lågan brinna i 2 minuter. Sedan blåser du ut lågan och sätter på den skyddande kronan. Ytterkanten på brännaren har då värmts upp till 500 grader och drar till sig de bakterier och molekyler som luktar illa. Brännaren har en legering på ytan som tillsammans med värmen och alkoholen slår sönder bakterierna och molekylernas tidningar så det blir atomer igen. Då försvinner allt som luktar illa.
En katalytisk Doftlampa har 3 funktioner. Det är en snygg design, den ger ren luft och lämnar bästa tänkbara doft.
Maison Berger doftlampan är utvecklad för att sprida doft samtidigt som den renar luften. Så förutom att vara en vacker inredningsdetalj gör den inomhusluften bättre, och sprider en underbar doft i hela hemmet.
Doftstickorna passar utmärkt i mindre utrymmen som badrum och garderober men även på platser i hemmet där du passerar t.ex. i hallen där du får en doftbris varje gång du går förbi.

En kapsel av Holistic Zink täcker ditt dagliga behov av Zink. Produkten innehåller tre organiska zinkformer: malat, pikolinat och bisglycinat. Bisglycinat, är aminosyrakelaterad zink från Albion® och har en överlägsen upptagningsförmåga jämfört med icke-kelaterade former. Detta beror på att den i tarmen skapar fria joner som är avgörande för effektivt zinkupptag.
Mineralet zink är ett av kroppens viktigaste mikronäringsämnen och ingår i mer än 300 olika enzymreaktioner i kroppen. Några av mineralets fördelar är följande:
• För de som tränar och lever en aktiv livsstil är zink ett av de viktigaste mineralerna. Det beror på att zink bidrar till normal metabolism av kolhydrater, fett och protein och har därmed stor betydelse för ämnesomsättningen och muskeltillväxten. Zink bidrar även till att bibehålla normala testosteronnivåer i blodet.
• Zink passar att ta förkylningstider eftersom mineralet bidrar till immunsystemets normala funktion och fungerar som en antioxidant genom att skydda celler från oxidativ stress. 
• Bra för de som planerar att bli gravida då zink främjar normal fertilitet och reproduktion. 
• Zink bidrar även till bibehållen benstomme, normalt hår, normala naglar, normal hud, syra-basbalans och synförmåga.
Produkten är 100% veganvänlig. Holistics burkar är gjorda av 96 procent biobaserad plast.

FeMineral Kvinna är ett fullvärdigt järn- och mineraltillskott specifikt framtaget för kvinnor vid trötthet och järnbrist. FeMineral Kvinna innehåller en balanserad sammansättning av järn, mineraler, vitaminer samt traditionellt beprövade svenska växter, rika på mineraler, adaptogener och naturliga antioxidanter.
FeMineral Kvinna ger snabb effekt och bygger på samverkan mellan fyra grupper
biologiskt aktiva ämnen: järn med mineraler, antioxidanter, adaptogener och vitaminer. FeMineral Kvinna höjer blodvärdet och minskar effektivt tröttheten enligt en klinisk studie*.
Studien pågick i fyra veckor och ett flertal parametrar mättes såsom Hb-värde, trötthet, huvudvärk, kalla händer och fötter, förstoppning, sköra naglar samt allmänt välbefinnande. Redan efter en vecka noterades en förbättring av hemoglobinet samt att tröttheten minskade.

Premium Kollagen innehåller ett noga balanserat innehåll av marint kollagen typ 1 med hög biotillgänglighet, kondroitin, msm och vitamin C som bidrar till normal kollagenbildning. 
Kollagen är ett protein som bidrar till uppbyggnaden av kroppens struktur. Kollagen finns i brosk, ben, ligament, bindväv och hud. Produktionen av kollagen är som högst kring 20 års åldern och minskar med tiden. 
Utöver kollagen innehåller Premium Kollagen acerola som är rikt på vitamin C. Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för hudens, benstommens, blodkärlen, broskets, tandkött och tändernas normala funktion.
Kondroitin har som funktion att bevara brosket och stabilisera bindväven vilket bidrar till att bibehålla broskets kvalitet. MSM är organiskt svavel och finns naturligt i flera obehandlade animaliska livsmedel. MSM förekommer framförallt i kroppens proteinrika vävnader så som brosk, senor, ligament, muskler, skelett, hud, hår och naglar. 

Premium Kollagen är en kombinationsprodukt som stödjer kroppens kollagenproduktion och på så sätt ger ett stöd till kroppens leder.

Echinaforce är ett traditionellt växtbaserat läkemedel som man kan ta när man börjar känna sig, eller redan är, förkyld. Echinaforce hindrar förkylningsviruset att få fäste och dämpar förkylninssymtom. Man kan även ta Echinaforce under en begränsad tid i förebyggande syfte.
Echinaforce innehåller extrakt från färsk ekologiskt odlad Echinacea purpurea (röd solhatt). Hela örten används eftersom samtliga växtdelar innehåller verksamma ämnen för att lindra symptom av förkylning. 
Indikationerna av traditionella växtbaserade läkemedel grundar sig uteslutande på erfarenhet av långvarig användning.
Ta noga del av bipackssedeln innan du använder detta läkemedel.
Effekten av Echinaforce är säkerställd under 50 år av utbredd användning, både i Sverige och i andra länder. Echinaforce är ett av världens mest använda traditionellt växtbaserade läkemedel vid förkylning. Produkten är kvalitetsgranskad av Läkemedelsverket och godkänd som användning för kortvarig profylax, det vill säga i förebyggande syfte och lindring av symtom vid förkylning.

Gerimax Daglig Energi är speciellt utvecklad för att ge naturlig energi för ett aktivt liv. Produkten innehåller ginseng, vilket ger energi vid låga energinivåer och trötthet samt stöttar mental och fysisk prestation
I Gerimax Daglig Energi finns:
Ginseng som bidrar till normal mental och fysisk prestationsförmåga samt immunsystemets normala funktion.
Vitamin B2, B6, B12, folsyra och pantotensyra som bidrar till att minska trötthet och utmattning.
Vitamin C och E samt mineralerna selen och zink som bidrar till att skydda cellerna från oxidativ stress.
Vitamin B1 samt mineralen koppar som bidrar till att upprätthålla normal energiomsättning.

Maria Åkerberg

HAIR & BODY SHAMPOO
Schampo och duschgel i ett som kan användas dagligen för att tvätta hår och kropp. De milda, rengörande ingredienserna kommer från kokos och majs och bevarar hudens naturliga, skyddande syramantel. Därför torkar produkten inte ut hud och hår, till skillnad från vanlig tvål.

Basic
Helt utan eteriska oljor och passar därför den som önskar ett doftfritt schampo.

Rosemary
 Vårt allra första schampo! Passar alla hårtyper och ger god hårhälsa.
 Mycket tack vare dess höga koncentration av Rosmarin som har en balanserande effekt på hår och hårbotten.

 Lemongrass
 Ett återfuktande schampo som är perfekt för ett torrt, livlöst och behandlat hår tack vare Citrongräset som låser in fukten i håret.

 Energy
 En härlig kombination av de två ovanstående vilket gör att det både har en återfuktande och balanserande effekt.
 Doften hjälper oss också enligt aromaterapin att sortera tankarna.

 Beautiful
Innehåller bland annat Apelsin, vars vaxartade ämnen ger glans och binder fukt. Passar därför ett torrt, matt och livlöst hår.
Tillsammans med Kardemumma, Bergamott och Citron skapas en doft som enligt aromaterapin ska göra att vi är mindre självkritiska och snällare mot oss själva.

Fennel
Eterisk olja av Fänkål har rengörande egenskaper och passar speciellt för en hårbotten som tenderar att få klåda och mjäll.
 Fänkål ger också visst värmeskydd, så extra passande för den som använder värmeverktyg i sitt hår.

 Lime
 Innehåller eterisk olja av Lime som motverkar fett hår och verkar balanserande. Den passar därför bäst till en fet hårbotten.

Original Silicea
är ett kosttillskott som ger dig näring inifrån för att bibehålla ett tjockt vackert hår, elastisk hud och starka naglar. Original Silicea innehåller noga utvalda näringsämnen som kisel, biotin, zink, selen och mangan. Ingredienserna stimulerar hårrötterna så att hårväxten påverkas positivt och även bidra till en frisk hy och starka naglar. Biotin och zink bidrar till att behålla normal kvalitet på hår och hud. Selen bidrar till att bibehålla normala naglar.

Kisel är en viktig mineral, näst efter syre är kisel det vanligaste elementet på jorden. Kiselsyra stärker bindväven, reglerar fuktbalansen och understödjer bildandet av kollagen, något som är basen för tjockt vackert hår, starka naglar och frisk hud. Utmärkande för samtliga Silicea-produkter är att de innehåller en hög koncentration mineraliskt kisel i form av finfördelad kiseldioxid.
Visste du att Kiseldioxid…
…är en av de största komponenterna i kollagen, hudens bindväv. Ämnet ser till att hårsäckarna får leverans av alla viktiga mineraler vilka är nödvändiga för normal hårväxt och vitalitet.
…har en avgörande betydelse för hela kroppen, främjar mineralbalansen mellan kalcium och magnesium, som i sin tur hjälper till att upprätthålla hormonbalansen. En obalans i de kvinnliga könshormonerna är en av de största enskilda faktorerna bakom håravfall och tunt hår – vanligt i samband med klimakteriet.

Maria Åkerberg Makeup
Vi vill skapa en vackrare värld med produkter som tar fram den naturliga skönheten och tar hand om vår planet. Vår makeup är en förlängning av vår naturliga hudvård och består av helt naturliga mineraler och rena, ekologiska ingredienser från växtriket.

Varför du ska ta SelenoQ10?
SelenoQ10 kombinerar den patenterade organiska selenjästen, SelenoPrecise®, med Bio-Qinon Q10 (coenzym Q10) i en särskild formula, avsedd att ge högsta möjliga biotillgänglighet.
Selen är viktigt för alla människor, särskilt äldre kan ha ett ökat behov av detta näringsämne eftersom selen bidrar till normal funktion av immunsystemet samtidigt som det hjälper till att skydda kroppens celler mot oxidativ stress.

Coenzym Q10 är en vitaminliknande substans som vi får i oss från vissa livsmedel, men vi kan också syntetisera det i våra kroppar. Q10 finns naturligt i blodet och i alla våra celler inuti mitokondrierna där energi produceras. Kroppens nivåer av Q10 är som högst när vi är 20-25 år och efter det saktar produktion ner desto äldre vi blir.

Selen är en beståndsdel i ett flertal selenoproteiner, bland annat i enzymet thioredoxin-reduktas som kan återbilda Q10 i kroppen. Tillräckligt med selen hjälper på detta sätt till att optimera funktionen av Q10 i kroppen.
Vad är SelenoPrecise?
SelenoPrecise är en patenterad selenjäst som innehåller selenometionin och mer än 30 olika organiska selentyper. SelenoPrecise är utvecklad att efterlikna den mångfald av selentyper som finns i en varierad kost. Dokumentation stödjer att 88,7% av selenhalten i SelenoPrecise absorberas i kroppen. Seleninnehållet i denna välanvända selenjäst är mycket stabilt och därför är den idealisk för vetenskaplig forskning där ett tillförlitligt och homogent resultat är nödvändigt. SelenoPrecise har dokumenterats i över 40 publicerade vetenskapliga studier.
Det coenzym Q10 som används i SelenoQ10
Pharma Nord har tillbringat mer än 25 år på att utveckla och optimera Q10 i syfte att producera ett Q10-preparat som vetenskapligt kan dokumentera överlägsen biotillgänglighet och kvalitet. Flera kliniska studier har visat att Q10 från Pharma Nord, där coenzym Q10 upplöses i vegetabilisk olja och inkapslas i mjuka kapslar som skyddar mot ljus, ger en högre biotillgänglighet än alla andra preparat. Dessa riktade insatser är anledningen till Pharma Nords Q10 idag är det mest sålda Q10-varumärket i Europa och att Q10-preparatet officiellt används i internationell Q10-forskning representerat av International Coenzyme Q10 Association (ICQA).
Vad är KiSel-10?
KiSel-10 är det officiella namnet för en studie som utfördes i Sverige där effekterna av selen- och Q10-tillskott analyserades. KiSel-10 är en förkortning av Kinda + Selen + Q10. Forskarna fann att en kombination av selen och coenzym Q10 var till nytta för äldre personer. De två aktiva preparaten som användes i denna studie (publicerad i International Journal of Cardiology) var Pharma Nords Bio-Qinon Q10 och SelenoPrecise®.

Urinvägsinfektion!
Holistic Uribalans innehåller tranbärsextrakt och de utvalda och välstuderade mjölksyrabakterierna L. rhamnosus GG, L. gasseri och L. acidophilus. Dessutom monosackariden D-mannos samt vitamin C och riboflavin. Tillskott av bakterier bidrar till en diversifierad tarmflora. Produkten innehåller också FOS (fruktooligosackarider) som ger näring till mjölksyrabakterierna.
Vitamin C bidrar till att bibehålla immunsystemets normala funktion och riboflavin bidrar till att bibehålla normala slemhinnor.
Tranbärsextraktet av hela bäret är av det väl dokumenterade märket CranMax®. Tranbär innehåller naturligt hög halt av PAC (proantocyanidiner).
Tänk på vikten av en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.

NYHET!
Vackra stenar i sitt stjärntecken eller sitt chakra, eller ta den man dras till mest!
Finns en sten för alla, betydelserna kan Ni läsa mer om inne i butiken!
Vi har oxå Kristallpendlar, Halsband & Armband!
 

Maria Åkerberg
Sun Lotion SPF 20 är en solcreme som ger både ansikte och kropp ett medelhögt skydd mot solens UV-strålning. Den passar även för barn.
 
Välgörande Jojobaolja, fuktgivande Aloe Vera och skyddande Titandioxid ger ett naturligt solfilter som vårdar och skyddar din hud.
 
Titandioxid är det bästa ämnet att använda som solfilter, även för barn. Det är det ämne som rekommenderas av hudläkare, och vi har använt det sedan 1996. Titandioxid är ett mineral som ligger på hudytan och reflekterar solens strålning. Det går inte in i kroppen, och det döljer inte hudens varningssignaler, såsom att huden blir röd när den utsätts för mer sol än den tål.
 
Vi använder naturligt Karoten som extraherats från morötter. Det är välgörande för torr hud och eksem, motverkar fria radikaler och bidrar till nybildningen av celler. Karoten hjälper dessutom huden att bli brun snabbare.
 
Aloe Vera Barbadensis är svalkande, Kokosolja är uppmjukande och Kallpressad Jojobaolja är vårdande.
 
Aluminiumet i produkten är bundet till Titandioxiden och kan inte frigöras.
 
Produkten är naturligt självkonserverande.

Med broddar på dina skor får du en säker promenad trots isfläckar och halka. De fyra dubbarna och den mönstrade undersidan ger ett bra grepp. 3M Reflex i hälpartiet ger god synligt. 
Broddarna fästs på hälen av skon med ett kardborrefäste, vilket gör dem enkla att ta på och av.

Passar alla typer av skor och promenadskor. Tillverkad i tåligt TPR (Thermo Plastic Rubber) med slitstarka integrerade dubb i tungstenkarbid. CE-certifierad enligt (EU) 2016/425.

KSM66 Ashwagandha 120 kapslar
Medicine Garden
Vid stress och trötthet
För mental balans, uthållighet och ork
22 kliniska studier

Funktion, säkerhet och upptag är visat i 22 dubbelblinda, kliniska studier. Studier som visar effekt inom bland annat följande områden: Stresstålighet, fysisk & mental kapacitet, återhämtning och ork, lättare insomning, känslomässig balans, sexuell lust och funktion, ökad muskelmassa och lättare viktnedgång i samband med träning.
14 av de 22 studierna är publicerade. De resterande studierna förväntas att publiceras inom det närmaste året.

Holistic
Lactovitalis®pro är ett kosttillskott. Varje dos ger ett tillskott av minst 20 miljarder mjölksyrabakterier, från 12 olika stammar, bland annat den välstuderade L. rhamnosus GG. Vi har också kombinerat det med vitamin C som bidrar till immunsystemets normala funktion och vitamin B2 som bidrar till att behålla normala slemhinnor. Patenterad teknik som skyddar de känsliga mjölksyrabakterierna på dess väg till tarmen. Alla bakteriekulturer är helt mjölkfria.
Tänk på vikten av en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.

Maria Åkerberg
Blanda en del Tan In A Tube med en lika stor mängd av någon av våra återfuktande cremer och smörj in både ansikte och kropp!
Denna kombination ger en lätt solkysst och återfuktad hud.

Maison Berger Katalytiska Doftlampa
Hur fungerar en katalytisk doftlampa?
 Det är brännaren som är hjärtat i produkten. När du startar din lampa tänder du den och låter lågan brinna i 2 minuter. Sedan blåser du ut lågan och sätter på den skyddande kronan. Ytterkanten på brännaren har då värmts upp till 500 grader och drar till sig de bakterier och molekyler som luktar illa. Brännaren har en legering på ytan som tillsammans med värmen och alkoholen slår sönder bakterierna och molekylernas tidningar så det blir atomer igen. Då försvinner allt som luktar illa.
Hur långt tid tar det att rena luften?
Det tar 20 minuter per 10 m2 att rena luften till 68 %. Man kan aldrig rena luften till fullo eftersom vi lever och andas där. Den katalytiska processen kan inte rena luften från Virus men däremot bakterier och molekyler.
Vad består Maison Berger vätskan/doften av?
Den består av 90 % renaste alkohol och 10 % osmotiskt vatten samt några droppar koncentrerad parfym. Det är ingenting som är farligt för hälsan eller miljön.

Rent Magnesium är ett kosttillskott som innehåller 100% magnesiumbisglycinat. Magnesium är nödvändigt för en rad olika funktioner i kroppen. Magnesium bidrar till att minska trötthet och utmatt­ning, elekt­rolytbalansen, nor­mal energiomsättning, nerv­systemets normala funktion, nor­mal muskelfunktion, nor­mal proteinsyntes, nor­mal psykologisk funktion, bi­behålla normal benstomme, bi­behålla normala tänder och har en roll i cell­delningsprocessen.
Magnesium i formen magnesiumbisglycinat är en lättupptaglig form av magnesium och dessutom milt för magen.

Maria Åkerberg
Pigmentfläckar på huden efter för många år i solen utan tillräckligt solskydd? Boosta huden med C-vitamin som ljusar upp fläckarna!

Vårt fuktgivande, anti-inflammatoriska Serum C innehåller unika koncentrat av Bitterapelsin från Pomeransträdet. C-vitamin är en fantastisk, kraftfull antioxidant som stimulerar nybildning av kollagen i huden, ett protein vi behöver för att hålla den elastisk och återfuktad. C-vitamin har även en effekt på hudens produktion av melanin, pigmentet som skapar den efterlängtade, bruna tonen. Det här är skälet till att det även kan ljusa upp fläckar som uppstår på huden när vi har solat för länge utan skydd och skapat ett överskott av melanindepåer i huden.

Använd Serum C under natten och lägg vår Night Cream ovanpå! Mjölksyran i cremen hjälper C-vitaminet att nå ännu djupare ner i huden. Du kan också punktbehandla pigmentfläckarna 1-2 gånger i veckan med vår AHA & Jojoba Peeling. Låt verka i 20 minuter och skölj sedan av.

Medicine Garden 

CuraMIN: Ledhälsa
Världens mest väldokumenterade gurkmejaextrakt - 87 studier ✔️

KSM66: Motverkar stress
Världens mest väldokumenterade Ashwagandhaextrakt
- 26 studier ✔️

niDRA: Sinnesro & sömn
Världens mest väldokumenterade Ashwagandhaextrakt och Saffranextrakt
- 29 studier ✔️

triGUT: Tarmbalans
Världens mest väldokumenterade Mjölksyrebakteriekomplex
- 1200 studier ✔️

agaDA: Immunsystem
Världens mest väldokumenterade Ryskrotextrakt och andrographisextrakt
- 25 studier ✔️

 

Visste du att 80% av vårt immunförsvar sitter i tarmarna?  Har vi dålig balans i tarmfloran är det lätt att vi blir sjuka. En frisk och balanserad tarmflora hjälper till att smälta maten bättre. När kroppen tar upp näringen i maten så ökar vårt immunförsvar samt vår hälsa.
 

Mat som påverkar tarmen

Bakteriefloran i tarmarna påverkas av maten du äter. Men även hur du äter, din sinnesstämning, stress och mediciner påverkar.

Det finns mycket du själv kan göra för att få en bättre tarmhälsa. Ett enkelt sätt är mjölksyrebakterier och probiotika. Även mjölksyrad mat som tex syrade grönsaker och fermenterade drycker såsom Kombucha och Molkosan är bra. Sen är fibrer och enzymer väldigt viktiga. Och naturligtvis motion.

Mår magen bra så mår kroppen bra!

Ät julmaten i lugn och ro. Blanda den tunga maten med massor av goda sallader och fisk.  Drick mycket vatten och ät dig lagom mätt. Tillaga helst maten från grunden och använd mycket örter som tex fänkål, ingefära, vitlök, gurkmeja, anis, kardemumma, kummin, pepparmynt, peppar och nypon. Örterna är bra för matsmältningen.

Stressa lagom, ta långa promenader och sov ordentligt. En liten eftermiddagslur är aldrig fel. Naturligtvis kan du även njuta av lite julgodis.
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: kost tarm